top of page

האבקות חופשית

היאבקות חופשית הוא ענף ספורט מהעתיקים בעולם ונחשב כענף אולימפי . היאבקות חופשית היא אומנות לחימה שמטרתה לשלוט ולהפיל את היריב על ידי אחיזות מבלי להשתמש באגרופים בעיטות או כל סוג של מכה או הכנעה   (בריחים וחניקות ) .

 

היתרון בסגנון החופשי הוא שאפשר להשתמש ולתקוף כל חלק בגוף גם פלג גוף עליון וגם פלג גוף תחתון בכדי לשלוט ולהפיל את היריב לדוגמא זריקות גוף והטלות מהצוואר מחביקות ואחיזות על הידיים וגם טכניקות הפלה דרך הרגליים . 

החוקים בקרב האבקות הם : 

  • קרב היאבקות נמשך כ6 דקות 2 מערכות של 3 דק ומנוחה של 30 שניות בין לבין . 

  • ניתן לנצח קרב ב3 דרכים הראשונה על ידי הצמת גב היריב למזרון (צריך להגיע למצב שמרתקים את היריב על הגב במשך כמה שניות ולמנוע ממנו אופציה לצאת משם ) דרך השניה היא בניצחון טכני שפירושו לנצח את היריב בהפרש נקודות של 10 נקודות והדרך השלישית היא ניצחון בתום הזמן והיריב שצבר יותר נקודות ניצח ( במקרה של שיוון בנקודות נותנים את הניצחון לבחור שצבר את הניקוד יותר מהר הכוונה איכות התרגילים הייתה יותר גבוהה ) 

  • הקרב מתנהל בתוך מזרן עגול שגבולותיו מסומנים בצבע אחר . הוצאה של יריב מהמזרון = נקודה 1

  •  הפלה של יריב מעמידה לבטן =2 

  • נקודות זריקה של יריב מעמידה לגב =4 נק .

  • סיבוב היריב מהבטן לגב = 2 נק . 

 

המדינות הדומיננטיות היום בתחום הם ארהב רוסיה איראן גאורגיה אזרבייגן טורקיה וקובה . כל מדינה יש את הסגנון משלה וסגנון היאבקות שונה שמביאה יריבות חזקה ודינמיקה מעניינת לענף.
היאבקות חופשית הוא ענף מאוד מפותח בעולם שממשיך להתפתח גם מבחינת הענף עצמו וגם מבחינת מודעות בעולם , הוא משתלב והכרחי בענפי לחימה נוספים כמו גראפלינג MMA וקרב מגע ומהווה חלק ויתרון משמעותי מאוד לארגז הכלים בענף .

 

בארץ יש 7 קבוצות תחרויות שפרוסות ברחבי הארץ ,הקבוצות הגדולות הם בבת ים באר שבע ואשדוד. 
לאחרונה פתחתי קבוצות היאבקות שפונות לקהל הרחב שרוצה להתעסק בהיאבקות כתחביב או ללוחמים מאומניות הלחימה השונות שצריכים האבקות בתור כלי נוסף לארסנל שלהם .
 

Thanks for submitting!

הצטרף לקבלת מיילים

קבוצות מתחילים ותחרותית - שלום עליכם 8, אור יהודה

טלפון: 0528828600

בווצאפ: 972737695224

  • Facebook
  • Instagram - Hanoch Rahmin
  • Youtube Dopamineo Gym

צור קשר

Thanks for submitting!

bottom of page